Centrum

Amsterdam met zijn grachten en monumentale panden hoeft hier niet apart aanbevolen te worden. Het oude centrum van Amsterdam is gemakkelijk bereikbaar vanuit Rembrandt’s Elephant.

Openbaar vervoer

Lijn 3 (tram), opstappen Amsterdam Muiderpoort, brengt u rechtstreeks naar het Museumkwartier (Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en het Rijksmuseum).

Lijn 14 (tram), opstappen Javaplein, brengt u rechtstreeks naar het Tropenmuseum, Artis, Portugese Synagoge, Het Rembrandthuis, De Dam (Paleis en Nieuwe Kerk) en het Anne Frankhuis.

Lijn 22 (bus), opstappen Javaplein, brengt u rechtstreeks naar het Scheepvaartmuseum, NEMO en het Centraal Station.

Fietsen

De stad kunt u het beste verkennen met de fiets. U kunt vlakbij (Amsterdam Muiderpoort en Studio K) fietsen huren en zelf de stad verkennen. Een aanrader is ook een fietstocht door Waterland, met zijn rustieke dorpjes en natuur. Zelfs Volendam of Marken zijn met de fiets goed bereikbaar. Met 15 minuten bent u al in Waterland.

Lopen

Wilt u naar het oude centrum lopen? Dan hebben wij een aantrekkelijke route voor u klaar liggen. Die gaat via de Dappermarkt en het Entrepôt Dok, langs het Artis naar de binnenstad. Voor een wandeling naar het centrum moet u drie kwartier rekenen.